سیستم اعلام حریق در آتش سوزی مترو لندن
مترو لندن قدیمیترین شبکه حمل و نقل زیرزمینی در جهان است. بهرهبرداری از نخستین خط سامانه مترو لندن، در تاریخ ۱۰ ژانویه سال۱۸۶۳ آغاز شد. مترو لندن، دارای ۲۷۰ ایستگاه اصلی (۲۶۰فرعی) است و علیرغم نام رسمی آن که زیرزمینی (Underground) نامیده میشود، ۵۵ درصد این شبکه، بر روی زمین واقع شدهاست. این شبکه، با ۴۰۸ کیلومتر خط آهن، سومین خط طولانی حمل و نقل درونشهری جهان نیز هست.
شبکه مترو لندن، از شلوغترین شبکههای حمل و نقل زیرزمینی جهان است. در سال ۲۰۰۷، یک میلیارد نفر از مترو لندن استفاده کردند.
19 اکتبر سال 1987 در ساعت 19:30 تعدادی از مسافران حریق در پله برقی متر لندن ایستگاه کینگز کراس را گزارش دادند. پس از تایید اعلام حریق توسط پلیس مترو کینگز کراس، در ساعت 19:36 دقیقه 4 ماشین آتش نشانی به محل حادثه اعزام می گردد.
بعد از ورود آتش نشانان و بررسی محل حادثه، با توجه به اینکه کانون حریق در زیر پله برقی بوده و به علت عدم دسترسی کامل به کانون حریق، استفاده از تجهیرات اطفاء حریق ایستگاه مترو امکان پذیر نبود.
در ساعت 19:42 دقیقه آتش نشانان با سیستم واتر جت تلاش برای خاموش کردن آتش آغاز میکنند ولی با گسترش آتش به دیگر نقاط امکان اطفاء حریق به صورت کامل امکان پذیر نبوده و در ساعت 19:45 دقیقه حریق به نقطه اوج خود رسیده و باعث صدمات جدی به مسافرانی میشود که امکان فرار از مترو را نداشته اند.
در نهایت در ساعت 01:45 دقیقه بامداد 20 اکتبر سال 1987 آتش با کمک 30 خدمه مترو و بیش از 150 آتش نشان حریق اطفا شد. مجروحان با کمک 14 آمبولانس به بیمارستانهای شهر لندن انتقال داده شدند. در این حادثه 31 نفر کشته و بیش از 100 نفر به بیمارستان انتقال داده شده که شدت جراحات 19 نفر از مجروحان سوختگی درجه 1 اعلام شده.
پس از بررسی که توسط متخصصان آتش نشانی شهر لندن صورت گرفت، دلیل آتش سوزی را کبریت روشن در محل موتور پله برقی اعلام کردند.
بازرسان سازمان آتش نشانی لندن عدم استفاده از تجهیزات اعلام حریق در زیر پله برقی را دلیل اصلی تاخیر در اعلام حریق توسط کارکنان مترو اعلام کردند.
درنتیجه برای جلوگیری مجدد از این نوع حریق در مکان های که دور از دید عموم قرار دارند و احتمال حریق در آنها زیاد می باشد استفاده از کابل های حرارتی Linear Heat Detection جهت سیستم اعلام حریق در دستور کار خود قرار داده و مجهز نمودن پله های برقی و کلیه امکانی که از دسترس دید عادی خارج می باشند مانند سقف های کاذب، سینی کابل ها، نوار نقاله و… اجباری گردید.
کابل های حرارتی این امکان را فراهم میکند که با اتصال به پنل اعلام حریق، حریق را قبل از شروع به آتش نشانی اعلام نموده، و با توجه به اتصال این نوع کابل ها به پنل اعلام حریق، سیستم اطفاء حریق در اولین زمان شروع آتش عمل کرده، و اطفاء حریق در کمترین زمان ممکن و با کمترین صدمات آتش را خاموش میکند.
0 دیدگاه