20
شهریور

سیستم اعلام حریق و نحوه ارتباط آن با سیستم مدیریت ساختمان BMS

ساختمان‌ها امروزه می‌توانند شامل سیستم‌های متعدد برای کنترل امنیت، گرمایش، روشنایی و تهویه باشند. وجود اینگونه سیستم‌ها، به ویژه در ساختمان‌‎های بزرگ، و ترکیب تمام این تجهیزات در یک سیستم بزرگتر مانند مدیریت ساختمان BMS امری معمول می‌باشد. تا به امروز یکی از سیستم‌هایی که به کندی خود را با سیستم مدیریت ساختمان یکپارچه نموده، سیستم اعلام حریق می‌باشد. این وضعیت با تکامل دستگاه‌های جدید بسیار، تغییر نموده است.

تشخیص حریق از نظر ایمنی بسیار مهم تلقی می‌شود. بنابراین می‌توان استدلال کرد که تشخیص حریق باید بر سایر سیستم‌های مدیریت ساختمان اولویت داشته باشد و کاملاً مستقل باقی بماند. به همین دلیل است که سیستم‌‎های اعلام حریق نسبت به سایر سیستم‌های مدیریت ساختمان تحت استانداردها و کنترل‌های بسیار سخت‌تری قرار می‌گیرند. مقررات حاکم بر یکپارچه‌سازی سیستم‌های تشخیص حریق بسیار زیاد و متنوع است و این می‌تواند منجر به برخی  مشکلات جهت این نوع ارتباط شود.

شرکت Gent و همچنین Argus/ Kentec  مدتی است که راه‌حل‌های متنوعی را برای یکپارچه‌سازی سیستم اعلام حریق ارائه می‌دهند. امروزه این شرکت‌ها با استفاده از پروتکل‌ها BACnet و Modbus امکان برقراری ارتباط با سیستم مدیریت ساختمان را دارند.

شرکت تک لاد پیشرو در یکپارچه سازی این سیستم ها بوده و پروژه های متعددی را در این زمینه به بهره برداری رسانده است